Aanbod Indigo Trainingen

Doe-praat Groep (8-12 jaar)

Een lotgenotengroep voor kinderen die een ouder hebben met psychische problemen of verslavingsproblemen. Zij ervaren in de groep (h)erkenning, mogen praten over hun ervaringen ten aanzien van de ziekte van hun ouder en oefenen met het opdoen van diverse vaardigheden als assertiviteit, vragen om steun en herkennen van gevoelens

Wanneer: in overleg
Locatie: CJG in Hellevoetsluis

FIJN-VRIENDEN groep (6-8 jaar)

Deze groep is voor kinderen die meer zelfvertrouwen willen hebben, meer willen durven en zich sterker willen voelen. Zij leren omgaan met gevoelens, herkennen van lichaamsseintjes, ontspannen en het omzetten van negatieve naar positieve gedachten.

Wanneer: in overleg
Locatie: op school of bij CJG locatie Hellevoetsluis

VRIENDEN groep (8-12 jaar)

Deze groep is voor kinderen die meer zelfvertrouwen willen hebben, meer willen durven en zich sterker willen voelen. Zij leren omgaan met gevoelens, herkennen van lichaamsseintjes, ontspannen en het omzetten van negatieve naar positieve gedachten.

Wanneer: in overleg
Locatie: School of centrum voor Jeugd en Gezin in Hellevoetsluis

Let op de kleintjes (6-12 jaar)

Een cursus voor kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld en/of veel ruzies tussen hun ouders/verzorgers. Met als doel dat kinderen hun ervaring met huiselijk geweld/ruzies kunnen verwerken. Daarbij leren kinderen gedragsvaardigheden om beter met deze ervaring om te gaan en ze leren wat voor gevoelens ze hebben bij bepaalde situaties. De kinderen komen één keer per week bij elkaar en volgen in totaal 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Met tekenen, kleien, toneelspelen en praten leren ze op een speelse manier om met hun ervaringen om te gaan. Voor vaders en voor moeders zijn er ook een aantal bijeenkomsten.

Wanneer: in overleg, na schooltijd
Locatie: CJG Hellevoetsluis

Plezier op school (groep 8 leerlingen)

Een tweedaagse training voor aanstaande brugklassers die op de basisschool moeite hebben gehad met sociale situaties en/of die gepest zijn. In de training leren de kinderen onder andere opkomen voor zichzelf, omgaan met pestsituaties, ontspanningsoefeningen, hoe je een gesprek aangaat en positiever denken.

Wanneer: 2-daagse groepstraining aan het eind van de zomervakantie
Locatie: Middelbare school in Hellevoetsluis

Informatie

Geplande data zijn onder voorbehoud. Er kunnen wijzigingen plaatsvinden. Neem contact op voor de laatste update.
Aanmelden is eenvoudig via onderstaande contactgegevens. Er is geen verwijzing nodig en we houden geen dossier bij.
Twijfels of vragen over deelname? Wij zijn altijd bereikbaar voor consultatie. We kunnen meedenken over de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden kan via Indigo preventie. Telefoon:   088 357 17 00, e-mail preventie@indigorijnmond.nl, website: https://www.indigo.nl/hulpaanbod/cursussen-en-activiteiten/

De trainingen worden mogelijk gemaakt door Gemeente Hellevoetsluis